Kavos pupelių pasirinkimas automatiniams kavos aparatams

Automatiniams kavos aparatams skirtos kavos pupelės yra specialiai sukurtos taip, kad atitiktų skirtingus kavos ruošimo būdus, naudojamus šiuose aparatuose.

Renkantis tinkamas kavos pupeles automatiniams kavos aparatams, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Visų pirma svarbu pasirinkti geros kokybės tinkamai paskrudintas kavos pupeles. Tamsesnio skrudinimo pupelės turi intensyvesnį skonį ir iš jų išgaunamas stipresnis kavos puodelis, o šviesesnio skrudinimo pupelės paprastai būna švelnesnės ir subtilesnio skonio. Automatiniams kavos aparatams geriausia naudoti vidutinio skrudinimo kavą, kuri užtikrins tolygų kavos skonį ir stiprumą.

Be skrudinimo, taip pat svarbu pasirinkti kavos pupelių rūšį.

Ruošiant kavą automatiniu kavos aparatu taip pat svarbu pasirinkti malimo būdą. Jei kavos malimas bus per stambus, vanduo iš pupelių neišgaus pakankamai aromato ir galiausiai gausite silpną kavą. Jei malimas bus per smulkus, vanduo ištrauks per daug aromato, todėl puodelis gali būti pernelyg kartus. Automatiniuose kavos aparatuose geriausia naudoti vidutinio malimo kavą, kuri užtikrins tolygų skonio ištraukimą.

Galiausiai įsitikinkite, kad pupelės yra šviežios. Geriausia kava yra geriama, kai naudojama per kelias savaites nuo paskrudinimo, todėl ieškokite neseniai paskrudintų pupelių arba pirkite nedidelėmis partijomis, kad užtikrintumėte kuo šviežesnį aromatą.

Skirdami laiko kokybiškoms pupelėms pasirinkti ir tinkamai jas sumalti, galite užtikrinti, kad jūsų automatinis kavos aparatas kaskart gamins nuolat skanią kavą. Pasirinkę tinkamas pupeles, kiekvieną rytą galėsite mėgautis tobulu kavos puodeliu.

Posted in Kavos aparatų remontas, naujienos.