Televizorių garso problemų diagnozė

Pirmasis žingsnis diagnozuojant televizoriaus garso problemas – patikrinti televizoriaus ir visų išorinių garso įrenginių jungtis. Įsitikinkite, kad visi kabeliai yra sujungti, be laisvų ar nutrūkusių galų. Patikrinkite naudotojo vadovą ir įsitikinkite, kad kiekvienai jungčiai turite tinkamo tipo kabelį. Jei atrodo, kad viskas prijungta tinkamai, pabandykite atjungti ir vėl prijungti kiekvieną kabelį, kad įsitikintumėte, jog jungtys yra patikimos.

Jei turite išorinį garso įrenginį, pavyzdžiui, erdvinio garso sistemą, įsitikinkite, kad jis įjungtas ir nustatytas į tinkamą įvestį. Instrukcijų, kaip pakeisti prie televizoriaus prijungtų įrenginių įvestis, ieškokite naudotojo vadove.

Jei atrodo, kad viskas prijungta tinkamai, pabandykite paleisti kitą televizijos laidą ar filmą ir pažiūrėkite, ar garso problema išlieka. Jei taip, patikrinkite paties televizoriaus nustatymus. Įsitikinkite, kad garsumas padidintas ir kad pasirinkote tinkamą garso išvesties parinktį. Parinktys skiriasi priklausomai nuo televizoriaus modelio ir išorinio garso įrenginio tipo; išsamių nurodymų ieškokite naudotojo vadove.

Jei vis dar kyla garso problemų, pabandykite iš naujo nustatyti televizorių ir prie jo prijungtus įrenginius. Taip bus atkurti jų numatytieji nustatymai ir gali būti išspręstos bet kokios dėl neteisingų nustatymų atsiradusios garso problemos. Atlikę šį veiksmą, prieš imdamiesi tolesnių trikčių šalinimo veiksmų, dar kartą patikrinkite televizoriaus garsą.

Jei vis dar turite problemų su televizoriaus garsu, kreipkitės į gamintoją arba kvalifikuotą techniką, kad padėtų diagnozuoti ir išspręsti problemą. Jie gali suteikti papildomos informacijos, kuri padės nustatyti ir pašalinti visas pagrindines problemas.

Posted in Televizorių remontas, naujienos.